Pas op voor 'nep' barcodes

(Online) winkels accepteren alleen nog maar producten met GS1 barcodes

Er zijn een hoop bedrijven die zeggen dat ze officiële en unieke barcodes leveren tegen tegen scherpe prijzen. Dat kan heel verleidelijk zijn, maar je loopt een groot risico als je je barcodes niet bij GS1 afneemt. (Online) winkels, zoals Amazon controleren namelijk steeds vaker op de echtheid van de barcode op je product en ze willen weten wie er 'achter' het product zit. Deze informatie wordt opgevraagd bij GS1. Als je code niet van GS1 afkomstig is, dan loop je de kans dat je barcode nummer niet uniek is en zelfs al uitgegeven is aan een ander bedrijf. 

Het is voor (online) winkels heel vervelend om erachter te komen dat barcodes op producten niet officieel van GS1 afkomstig zijn. Het zou namelijk zomaar kunnen gebeuren dat de consument een ander product krijgt dan hij besteld heeft. Het oplossen van dit soort fouten kost (online) winkels veel tijd. 

Goedkoop is duurkoop

Veel online websites verkopen zogenaamde 'unieke en officiële' barcodes tegen hele lage tarieven, maar dit kan heel verleidelijk zijn. Maar het kan heel goed mogelijk zijn dat dezelfde codes ook al door GS1 zijn uitgegeven of uitgegeven gaan worden aan een ander bedrijf. Jouw codes zijn dan automatisch onbruikbaar. Je zult het probleem dan zelf moeten oplossen door je producten van een nieuwe barcode en/of productverpakking te moeten voorzien en je hele administratie moeten aanpassen. Bovendien zal je product ook niet meer verkocht kunnen worden, producten met een GS1 barcode krijgen namelijk voorrang en de verkoper kan vragen de barcode op je producten te vervangen met een GS1 barcode voordat zij het weer kunnen verkopen. Goedkoop is dus duurkoop.

Bovendien loop je grote kans dat de verkoophistorie van jouw product (wie hebben jouw producten bekeken en gekocht) verloren gaat.

Officiële GS1 barcodes zijn betaalbaar

De aanschaf van een barcodepakket met tien nummers kost slechts EUR 55,- per jaar, deze barcode nummers zetten wij voor je om in officiële barcode afbeeldingen.

Loop geen onnodig risico

Start veilig en zorgeloos met de verkoop van je producten.